Representant zijn

Opstellingen kunnen zowel op individuele basis worden gegeven als in groepsverband. Wanneer er wordt gekozen voor een groepsopstelling, fungeren de overige deelnemers als representant.

Een representant is iemand die bereid is om voor de vraagsteller in de opstelling een persoon of ‘iets’ te vertegenwoordigen. Voordat de opstelling start, wordt bepaald welke factoren of personen belangrijk zijn voor de opstelling. De vraagsteller nodigt vervolgens deelnemers uit om deze personen of factoren te vertegenwoordigen oftewel te representeren.

Ik had er nog nooit van gehoord. Meestal houd ik me niet bezig met dit soort zaken. Mijn vriendin vroeg of ik wilde helpen als representant. Ik help graag als dat nodig is, en ik was ook wel nieuwsgierig. Het was een bijzondere ervaring, en ik kan me voorstellen dat dit heel nuttig is voor mensen. Als ik nog een keer kan helpen dan doe ik dat graag.

Iedereen kan representant zijn. Je hoeft geen ervaring te hebben of over bepaalde vaardigheden te beschikken. Het enige wat gevraagd wordt is een open en nieuwsgierige houding.

Waarom representant staan?

Als representant wordt je niet zomaar gekozen. Elke gekozen representant heeft een eigen thema dat te maken heeft met het daarop betreffende vraagstuk. Het raakt energetisch en hierdoor worden inzichten gemaakt, die doorwerken in jou dagelijks leven of systeem.